Tel: 0431 - 37 10 00

Nyårstips för rädda djur

Många djurägare bävar inför att nyår närmar sig. Det är jobbigt att se sitt djur rädd och skrämd. Men det finns en hel del man kan göra, ffa om man börjar nu!!!!
För dig som har en hund som uppvisar ett nervöst beteende vid själva smällandet men inte lider i sin vardag annars, rekommenderar vi för hund först och främst Adaptil halsband i kombination med Zylkene. Adaptil är ett halsband som avger feromoner – ett må-bra-ämne som mödrar avger till sina ungar för att få dem att känna sig trygga. Halsbandet sitter på och har effekt i 4 veckor. Vår erfarenhet visar att Adaptil tillsammans med Zylkene oftast har en mycket god effekt, framför allt om man kombinerar med ljudträning, se nedan inlägg med ljudfil. Zylkene är ett fodertillskott som innehåller naturligt alfa-casozepine som ger en avslappnad känsla utan dåsighet.
För de djur som lider kraftigt, har det från och med i år kommit ett nytt preparat som man ger hemma under nyårsnatten. Detta ska enligt uppgift ge lugn och viss sedering. Detta kräver en veterinärundersökning då det är receptbelagt.
Ett helt annat tips är annars att åka bort, till landet där det inte smälls eller ta in på Sturup! Arlanda har sedan länge erbjudit nyårsfirande för djurägare med rädda hundar vilket har varit enormt populärt. I år tar Sturup efter denna idé.

För mer info och ljudträningsfil se www.adaptil.se