Tel: 0431 - 37 10 00

Våra avdelningar

Reception och butik

I vår reception är det oftast Hilda eller Karoline som välkomnar er. Om ert djur inte ska sövas brukar det vankas godis redan här.

Vi har delat upp receptionen i en del för hundar och en del för katter. När ni kommer in genom dörren går ni med katt direkt till höger och ni med hund direkt till vänster- skyltar finns. Varför då detta? Jo, många studier har gjorts på katter och deras stressreaktioner vid veterinärbesök. Att åka till veterinären i sig är stressande och måste katten därtill se hundar blir det än värre. Så för att minska stressnivån håller vi dem avskilda från hundar genom att de får eget väntrum, vi har två undersökningsrum enbart avsedda för katter och på vårdavdelningen är katt- och hundburar separerade.

Med förståelse och kunskap om ditt djurs behov säljer vi varor som vi vet att ditt djur mår bra av. Vi har Specific, Hill´s och Royal Canin, men även delar av sortimentet från Four Friends, Pala petfoods och Tassafritt. Vi har dessutom valt ut ett antal olika produkter för din hund eller katt som vi anser vara av riktigt god kvalité som tex rengörningsprodukter för päls och öron från välrenommerade Dr Baddaky, kosttillskott som ren omega 3-olja, Denamarin, Bakti-Flora, hjälp för stela leder hos den äldre katten eller hunden som Flexadin Advanced och så mycket mer.

Reception och butik

Operation

När ditt djur måste genomgå en operation görs detta i ett operationsrum särskilt avsett för detta. Varje operation sker under sterila förhållanden med noggrann övervakning av narkosen – allt för att göra riskerna för komplikationer så små som det bara är möjligt. Vi använder gasnarkos som är det mest skonsamma sätt att söva på.

Våra två välutbildade och erfarna legitimerade djursjuksköterskor, Åsa och Linda, övervakar narkosen under hela operationen och är med patienten under hela tiden den vaknar upp efter narkosen. De söver utifrån det skräddarsydda narkosprotokoll någon av våra kirurger, Sofia, Julia eller Elin gör utifrån patientens ålder, ras, vikt, eventuella sjukdomstillstånd och vilken operation som ska göras. Både under operationen och efter strävar vi efter att hjälpa ditt djur med så optimal smärtlindring som möjligt. När ditt djur är vaket och piggt igen får det gå hem. Vid hemgång informerar vi om operationen, lämnar med hemgångsråd och oftast en liten godbit. Vill du ha hjälp med direktreglering mot ditt försäkringsbolag så ordnar vi det kostnadsfritt.

Tandvård

Vi gör allt från tandstentagning och utdragning av persisterande mjölktänder till avancerade tandoperationer. All tandvård sker under gasnarkos med en andningtub i luftstrupen för att förhindra att de bakterier som frigörs vid tandstenstagningen kommer ner i lungorna. I tandstenstagning ingår alltid utvärdering av tandfickor och tandröntgen av samtliga tänder. Utan tandröntgen finns det ingen möjlighet att veta hur tandrötterna och tandbenet mår. En mun som ser frisk ut vid inspektion kan visa en helt annan verklighet på röntgenbilderna – man kan jämföra den delen av tänderna man ser med toppen av ett isberg.

Våra två välutbildade och erfarna legitimerade djursjuksköterskor, Åsa och Linda, övervakar narkoserna under hela operationen och är med patienten under hela tiden den vaknar upp efter narkosen. De söver utifrån det skräddarsydda narkosprotokoll våra kirurg Sofia, Julia eller Elin gör utifrån patientens ålder, ras, vikt, eventuella sjukdomstillstånd och vilken operation som ska göras. Är du osäker på om ditt djur behöver tandåtgärd är du alltid välkommen att boka en kostnadsfri kontroll av munnen hos Sofia, Julia eller Elin.

Vårdavdelning

När du måste lämna ditt djur till oss bäddas det i ordning på vårdavdelningarna. Vi har separata rum för hund och katt och för de som måste bo på isoleringsavdelningen . Här kan man få bo i väntan på sin operation medan pre-medicineringen börjar verka, eller när vi behöver utreda mer, ge dropp, hjälpa ett matstrejkande sjukt djur att återfå aptiten och så mycket mer.

Röntgen

Vår moderna röntgen från Mediel är en så kallad direktdigital röntgen som tar tydliga och fina bilder snabbt och enkelt så ditt djur inte behöver ligga stilla länge. För undersökning av leder krävs att djuret får en sedering, för det vill vi att djuret varit fastande i 6 h.

röntgen
Ultraljud

Ultraljud

Vi utför ultraljud för undersökning av hela buken och för dräktighetsundersökningar från dag 20 i dräktigheten.

Laboratorium

I vårt laboratorium kan vi utföra de flesta analyser inom ca 30 minuter – snabbt svar gör att vi kan diskutera ditt djurs sjukdom medan ni är kvar på kliniken vilket gör att kommunikation kring plan, behandling och medicinering blir tydlig och alla frågor som kommer upp kan besvaras.

För mer avancerade eller lite ovanligare analyser sänder vi i första hand prover till UDS eller SVA som är Sveriges ackrediterade laboratorium. Ett fåtal ännu mer specifika prover sänder vi till Idexx i Tyskland.

Här analyserar vi även prover tagna från huden eller öronen vid klådutredningar och från knutor som vi tar ett så kallat finnålsaspirat ifrån. Du vet väl att du alltid är välkommen för en kontroll av konstiga knutor på ditt djur? Behöver vi göra någon mer åtgärd än att undersöka, som tex ta finnålsaspirat, ta prover eller operera så tillkommer kostnaden för det.

Laboratorium
isoleringsavdelning

Isoleringsavdelning

Hit visar vi er när ditt djur har symtom som kan tyda på att det kan riskera att smitta andra. Exempel på sådana symtom är kräkning eller diarre´, ögoninfektioner, hosta eller klåda (som vi inte har konstaterat beror på allergi).

Separat ingång

På baksidan av kliniken har vi en mer avskild ingång. Hit visar vi dig den svåra och tunga dagen du kommer med din vän för sista gången. Här får du vara i fred och du kan sitta kvar i lugn och ro så länge du behöver.

hundingång

Poliklinik

I våra undersökningsrum bjuder vi in er när ni registrerat eri receptionen, här får ni berätta om era djurs symtom och vi undersöker, tar eventuella prover och diskuterar behandlingar och olika alternativ. Hit kommer även alla våra patienter som ska träffa sköterska för kloklippning, stygntagning, dräntagning eller få hjälp med plåster och bandage.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Sedan starten av kliniken i maj 2014 så har kliniken utvecklats, vi har blivit fler anställda med olika kompetensområden och vi har byggt till och renoverat för att skapa optimala förutsättningar för att bedriva vård i lokalerna. Under 2018 genomförde vår hyresvärd tillbyggnad och en omfattande renovering av hela fastigheten. Samtidigt utformade vi på Bjäre Veterinärklinik interiören för att bli modern, ljus och än mer ändamålsenlig för avancerad djurvård. Vi har i den renoveringen tagit stor hänsyn till att få alla flöden korrekta för att på så sätt minimera riskerna för smitta och kontamination. Kliniken har utrustats ändamålsenligt för att kunna ge hög professionell veterinärvård i vår lilla by. Delar av detta projekt har medfinansierats från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Europeiska jordbruksfonden